Alles weer horen zonder dat iemand het ziet!

Geplaatst door

Op verschillende gebieden zijn er nog steeds behoorlijk veel technologische ontwikkelingen aan de gang. Misschien zelfs op/bij gebieden waar je het niet meteen had verwacht. Denk bijvoorbeeld eens aan hoortoestellen. Jarenlang was een hoortoestel een groot blok achter het oor. Meestal in huidskleurige uitvoering. Je kon van afstand meestal al zien dat iemand een hoortoestel had. Niet dat dat wat uitmaakte maar ik kan me voorstellen dat de drager van zo'n toestel er toch een beetje onzeker van zou kunnen worden. 

Ontwikkeling

Net als bij veel applicaties is het hoortoestel ook behoorlijk aan verandering onderhevig. En gelukkig maar voor de drager zou ik haast zeggen. De hoortoestellen zijn in de loop der jaren behoorlijk kleiner geworden. Het nieuwste op het gebied van hoortoestellen is bij veel mensen zonder hoortoestel echter niet bekend. Je kan nu namelijk soms ook kiezen voor onzichtbare hoortoestellen. Dit  zijn toestellen die volledig in het kanaal vna het oor geplaatst worden. Deze toestellen worden ook wel IIC (invisible in the channel) genoemd. In principe zie je ze dus niet meer!

Wacht eens even!

Als je er wat langer over nadenkt was het misschien ook wel te verwachten dat er een keer zoiets op de markt zou komen. Toch roept het misschien een aantal vragen op. Hoe kan je zo'n ding besturen. Denk dan bijvoorbeeld aan het harder of zachter zetten van het volume. Bij de grotere toestellen is dat altijd logisch geweest. Er zaten namelijk knopjes op om het apparaat te kunnen bedienen. Omdat deze onzichtbare toestellen zich in het kanaal bevinden, zijn de knopjes bij de meeste van dit soort toestellen weggelaten. Maar hoe krijg je dan toch het gemak dat je het volume kunt aanpassen? Dat is eigenlijk heel simpel. Je kan namelijk een app installeren op je telefoon en die verbinden met het apparaat. Zo kun je veel dingen regelen. De functies kunnen per type en model verschillen. Zo zijn er toestellen waarmee je muziekprogramma's kan afspelen. 

Een ander groot voordeel is dat de audicien op afstand ook een aantal dingen kan instellen. Om er echter achter te komen of zo'n apparaat bij jou zou passen, kun je het beste een keer een hoortest laten uitvoeren. De audicien kan dan meteen vertellen welk type het beste bij jou past. Dit omdat elke persoon een ander kanaal heeft. Het is dus niet zo dat het one size fits all is. Hierbij kun je het beste vertrouwen op de specialiteit van de audicien!

Geef een reactie