Jacquets: jasje voor bijzondere gelegenheden

Geplaatst door

Jacquets zie je steeds meer. Toch is het geen jasje voor elk moment. Sterker nog: er zijn heel wat regels die samengaan met jacquets. Om je een beetje op weg te helpen met wanneer je een jacquet wel en niet draait hier wat informatie over dit formele kledingstuk. Zo twijfel jij niet meer of het wel gepast is dit jasje te dragen! Maar laten we bij het begin beginnen: wat is een jacquet nu precies want daar bestaat ook veel onduidelijkheid over. Een jacquet is een gelegenheidskostuum voor heren. Het bestaat uit een lange, zwarte jas met puntrevers. Daaronder draag je een streepjes[pantalon en onder het jasje draag je een niet gesteven, wit overhemd. Het overhemd heeft dubbele manchetten en er hoort uiteraard een stropdas bij. Bij het jacquet horen ook grijze handschoenen en een grijze of zwarte hoge hoed. Je begrijpt al als je dit leest dat jacquets niet bedoeld zijn voor allerlei feestjes. Het is echt kleding voor een formele gelegenheid.

Wanneer draag je jacquets?

Het is helaas een feit dat het jacquet steeds minder gedragen wordt en dat is jammer want deze kleding staat natuurlijk echt ergens voor. Tegenwoordig zie je jacquets vooral op bruiloften en bij begrafenissen. Maar ook bij hele officiële gelegenheden zoals een eedaflegging van ministers en bij de troonrede zie je jacquets voorbij komen. Het geeft nog eens extra het gewicht van deze gebeurtenissen aan. Het is dus zaak goed in de gate te houden wanneer je een jacquet draagt. Veel winkels kunnen je daarbij ook goed adviseren. En het fijne is dat je ook jacquets makkelijk online kunt kopen. Maar dan moet je wel een paar zaken in acht nemen,

Koop makkelijk online

Jacquets zijn uniek. Waarschijnlijk koop je die maar een of twee keer in je leven. Je doet er vaak vele jaren mee. Belangrijk is dus dat alle elementen van het jacquet je goed passen. Zorg dus dat je goed je maten weet en lees hoe een jacquet moet zitten. Zorg er ook voor dat de bijbehorende accessoires goed passend zijn zoals de hoed en de schoenen. Aarzel niet om je ook hierover te laten adviseren. Een jacquet is tenslotte een waardevolle investering. En dan in het een kwestie van bestellen en passen. Bekijk alles goed in de spiegel? Kun je er goed mee uit de voeten? Zo ja, dan staat niets meer in de weg van een schitterende entree in je jacquet!

Geef een reactie