Mijn droomhuis

Geplaatst door

Een mooie vroege ochtend. Deze ochtend stond ik met een goede bui op. Normaal ben ik erg chagrijnig in de ochtend. Maar deze ochtend ben ik erg vrolijk. Waarom vraag je je af? Dat is een hele goeie vraag. Het is namelijk huis zoek dag. Dat betekent dat wij huizen gaan bekijken. En als er offline niks te vinden is kijken we gewoon online verder. Ik ga samenwonen met mijn vriend. We dachten dat we er wel aan toe waren. Iedereen waarschuwde ons dat het een slecht idee zou zijn. Wij hadden er daarentegen erg veel vertrouwen in. Dus wij gingen op huizen jacht.

Waarom dit huis?

We keken naar allemaal prachtige huizen alleen misschien een beetje heel erg over ons budget heen. Dus we besloten te gaan kijken naar wat kleinere huisjes die wel binnen ons budget vallen. We zagen toen zo een prachtig koophuis. Met een tuin! Ik wilde heel graag een tuin. De reden waarom ik een tuin wilde is eigenlijk erg simpel. Wanneer het zomer is kan je lekker in de tuin zitten onder genot van een lekkere borrel. Naast het genieten van de tuin kan je er ook lekker aan werken. Wanneer er niks te doen is en ik me verveel kan ik gewoon lekker mijn tuintje mooi maken. Waar ik nu woon doe ik het met mijn kamer en mensen worden er een beetje gek van. Dus dan is de tuin maar het slachtoffer.

Na lang nadenken

We hebben lang zitten nadenken of we dit koophuis wilde. Hoe we wisten dat we het wilde is door er een toekomst in te zien. We gingen kijken naar hoe het ons droomhuis kon worden. Hoe de slaapkamer er uit kon zien, en die mooie keuken die we willen. Na lang overleg hebben we gekozen om dit huis te kopen. Alleen dan is er altijd een probleem namelijk de hypotheek. Hoeveel kunnen we eigenlijk lenen? Kunnen we het huis eigenlijk wel kopen?

Oplossing!

Om dit probleem te verhelpen gingen wij achter de laptop zitten. We gingen zoeken naar hoeveel kan ik lenen. We kwamen al snel terecht op hypotheekrente.nl. Hier konden we berekenen hoeveel we konden lenen. Dit deed je dan door je inkomen per jaar in te vullen en je leeftijd. Zo zagen we snel waar we recht op hadden. Met deze berekeningen konden we kijken of we het huis konden kopen. En we hadden geluk, dat kon! We waren erg vrolijk en vierde het met een fles champagne.

Geef een reactie