Wat is CFD-handel

Geplaatst door

Als je je gaat bezighouden met CFD-handel, dan heb je het over het speculeren op de koers van financiële markten, zonder dat je het instrument werkelijk koopt of verkoopt. De afkorting CFD staat voor Contract For Difference. Een CFD wordt verhandeld in gestandaardiseerde contracten, wat ook wel lots wordt genoemd. Elk contract varieert in grootte, en dit heeft te maken met de onderliggend waarde die verhandeld wordt. Wil je meer weten over CFD-handel?

Starten met CFD-handel

Als je meer wilt weten over CFD-handel, dan is het belangrijk om je goed in te lezen hierover. Je kunt vaak ook een account aanmaken bij een broker om vervolgens een demo account te openen. Je kunt dan net zo lang oefenen in de CFD-handel, tot je het begrijpt. Vervolgens kun je een ‘echt’ account openen om te beginnen. Overigens kun je de brokers ook online met elkaar vergelijken om zo de broker te kiezen die het beste aansluit bij je wensen. Wil je graag weten hoe je ETF kunt beleggen? Lees dan even verder.

ETF beleggen

Allereerst, wat is een ETF? Dit is een vorm van beleggen die het koersverloop van een index volgt. Een ander woord hiervoor is daarom ook wel een tracker. Deze vorm van beleggen gebeurt op een passieve manier, waardoor er weinig kosten aan verbonden zijn. ETF staat overigens voor Exchange Traded Fund, en je kunt het verhandelen op de beurs. Tegenwoordig is deze vorm van beleggen populair geworden, en dit komt voornamelijk door de lage kosten. Vele andere vormen van beleggen hebben namelijk veel meer kosten. Wil je gaan starten met ETF beleggen?

Beginnen met ETF beleggen

Als je wil starten met ETF beleggen, moet je wel risico’s durven nemen. Toch is deze vorm van beleggen ideaal als je een beginner bent, omdat de risico’s aanzienlijk klein zijn en je hoeft niet veel geld in te leggen. Ook kun je met deze vorm van beleggen, beleggen in thema’s die vaak in andere gevallen onbereikbaar zijn voor beleggers. Een ander voordeel van een ETF beleggen, is dat ETF’s lage beheerskosten hebben. Ben je geïnteresseerd geworden in het beleggen in ETF’s? Dan kun je op zoek gaan naar een broker die het beste bij je past. Vergelijk er een aantal met elkaar om zo een broker te vinden die het beste bij jou past. Zorg wel dat je helemaal begrijpt hoe deze vorm van beleggen werkt, voordat je ermee begint!

Geef een reactie