Weleens aan een fietsvakantie gedacht?

Geplaatst door

Nu het steeds lastiger wordt om met vakantie naar het buitenland te gaan, zie je dat veel mensen hun opties aan het verkennen zijn in Nederland. Waar kun je bijvoorbeeld in Nederland lekker op vakantie? Dat hangt een beetje af van wat je leuk vindt om te te doen op vakantie. Ben je meer van de luxe vakanties of vind je het leuk om wat meer back to basic te gaan en te overnachten in een tent. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook. Misschien zijn er ook nog wel opties waar je nooit aan gedacht hebt om in Nederland te doen maar die wel heel leuk zijn om een keer te ervaren. En misschien is deze periode wel de beste periode om eens een keer wat nieuws of iets anders te proberen!

Op vakantie in eigen land

Natuurlijk weten we allemaal dat ons land niet een van de grootste landen ter wereld is. Je bent er nog wel een keer door heen als je een beetje doorrijdt. Heb je wel eens nagedacht dat er ook verschillende manieren zijn om dit landschap te kunnen bewonderen? Je kunt namelijk je Herenfiets of damesfiets een keer pakken en een nieuwe omgeving verkennen. Het leuke van een fietsvakantie is dat het lijkt alsof je meer tijd hebt. Daar komt bij dat je je omgeving op een hele andere manier kan bekijken en verkennen. Het is wat intenser. Je kan de omgeving dan ook beter bekijken omdat je meer tijd hebt.

Kies je eigen route

In Nederland zijn er heel vele fietsroutes die je kunt volgen of zelf samen kunt stellen. Het is denk ik een goed idee om eerst een gebied uit te kiezen dat je zelf mooi vindt. Daarna kun je bepalen hoeveel kilometers je per dag zou willen rijden. Dan kun je nog nadenken of je het liefst in een hotel slaapt of op de camping. Je kan namelijk voor allebei kiezen. Hoewel je wel wat meer mee zult moeten nemen op de fiets als je voor het camping scenario kiest. Daarnaast kun je je afvragen of het inmiddels niet een beetje aan de koude kant is om nog op een camping te staan. Het is na een lange tocht denk ik ook wel lekker om in je eigen kamer te kunnen douchen en daarna languit op bed te gaan liggen. Maar dat is natuurlijk voor iedereen een persoonlijke keuze. Wat je ook kiest, geniet ervan!

Geef een reactie