Zou er wel genoeg keuze zijn?

Geplaatst door

Mijn zus en ik zijn aan het kijken voor een nieuw huis. Wij willen graag samenwonen ergens in de buurt van Amsterdam. Het is niet gemakkelijk om in deze tijden een huis te kopen. Daarom hebben wij hulp ingeschakeld van een expert. Hij gaat onze droom waarmaken. De zoektocht kan beginnen, welke huizen zullen er afvallen?

Steden afstrepen

Er zijn genoeg wijken en buurten waar ik absoluut niet zou willen wonen, zoals bijvoorbeeld Diemen. Het allerliefst woon ik in Haarlem, maar dat vindt mijn zus weer te ver van Amsterdam. Het zijn lastige concessies die je moet maken, maar dat moet nu eenmaal als je gaat samenwonen. Anders kom je er nooit uit. De expert heeft ons een huis laten zien in Amstelveen. Eigenlijk zijn wij helemaal weg van deze stad. Toen ik hoorde dat hij daar wat had gevonden, sprong ik een gat in de lucht. Nadat we zijn wezen kijken hadden wij meteen een bod gedaan. Deze werd geaccepteerd!

Is het dan toch gelukt?

Toen wij het goede nieuws kregen dat het bod was geaccepteerd, moest het even indalen. Het is nog niet zo ver, want we moeten nog goedkeuring krijgen van de bank. Als dat gebeurt, is het cirkeltje rond en kan de champagne open. Ik ben al gaan nadenken over de inrichting van het huis. Mijn zus heeft een compleet andere smaak dan ik, namelijk landelijk. Ik ben meer van de industriële look. Ik hoop dat we met onze styliste er uit gaan komen.

Combineren is mogelijk

Het mag gevierd worden, het huis is van ons. Het komt super goed uit, omdat op 1 januari de overdracht is van de sleutel. Ik kijk er super erg naar uit. Ondertussen ga ik mij verdiepen in het interieur. Van nieuwe bankstellen tot aan tapijten. Noem het maar op. Er is ook veel keuze aan LED binnenverlichting, wat ik erg mooi vind. Hierbij grote hanglampen boven de houten eiken tafel. Ik moet het eerst nog met mijn zus overleggen, maar het ideale plaatje heb ik wel in mijn hoofd. Er was één voorwaarde waar het huis aan moest voldoen, en dat was de openhaard. Wij zijn opgegroeid met een openhaard, en weten zeker dat wij er niet meer zonder kunnen.

Nu het bijna zo ver is, is het tijd om bij ons ouderlijk huis alle dozen te gaan inpakken en ons klaar te maken voor de grote verhuizing. Het aftellen is begonnen. Gelukkig krijgen wij veel hulp van vrienden en familie. 

Geef een reactie